Amazon.com haalt uit naar Google met de lancering van advertentieprogramma Product Ads. Winkeliers kunnen advertenties kopen op Amazon die direct doorverwijzen naar hun eigen, externe, website.

Tegen betaling hyperlinks kunnen kopen naar een externe site. Dat is een primeur op Amazon.com en vermoedelijk eentje die aardig wat extra geld in het laatje zal brengen. Gisteren stuurde ’s werelds grootste webwinkel een bulkmail naar verkopers die de Amazon-site gebruiken om hun spullen op te verkopen om het nieuws in aan te kondigen.

Belangstellenden kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor de dienst.

Webwinkeliers gaan Amazon betalen voor iedere keer dat een (potentiële) klant vanaf de e-commerceiste doorklikt naar de eigen webwinkel van de ondernemer. Hij koopt als het ware leads op Amazon, die vorm krijgen als aanvullende producten op productpagina’s op Amazon. Bijvoorbeeld: reclame voor gummen naast potloden die Amazon zelf verkoopt.

Amazon Product Ads gaat van start in de rubrieken: Electronics & Computers, Home & Garden, Tools en Toys, Kids & Baby.

In potentie kan de nieuwe dienst directe concurrentie vormen voor Google AdWords, Google Base, eBay en productvergelijkingssites.

Bron: www.emerce.nl