Steeds meer consumenten kopen online. Webshops schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar veel webshops profiteren onvoldoende; zijn (nog) niet succesvol. Ze verkopen wel, maar ze halen er niet uit wat er in zit. Lees de volgende 8 tips en doe er je voordeel mee.

 1. Wees uniek en vertel waarom
  Er zijn zoveel webshops in de wereld dat het steeds belangrijker wordt om je te onderscheiden. Denk dus goed na wat jouw webshop meer te bieden heeft dan de rest. Zorg ervoor dat bezoekers hetgeen jou uniek maakt, direct zien en ook begrijpen. Waarom zouden consumenten voor jouw webshop moeten kiezen en niet voor één van de vele andere shops?
 2. Het oog wil ook wat
  Ook het uiterlijk van je webshop is belangrijk. Zorg ervoor dat je webshop er professioneel uitziet en qua look & feel uitstraalt wat je uit wil stralen. Zorg er ook voor dat je shop overzichtelijk is. Een onoverzichtelijke webshop wordt even snel weer verlaten als ‘ie gevonden wordt.
  Omschrijf de eigenschappen van de producten duidelijk. Vermeld bijvoorbeeld de afmetingen van de producten die je levert.
 3. Geef je webwinkel een gezicht
  Vertel je klanten waarom de webwinkel bestaat, wie erachter zit, hoe klanten contact kunnen opnemen, geef je KvK, btw-nummers en fysieke adres en dergelijke weer. Een consument wil weten waar hij koopt. Wees dus open en transparant in je informatievoorziening naar je klanten.
 4. 100% aandacht tot en met de brievenbus
  Denk goed na over hoe je je producten bij je klanten thuisbezorgt. Zorg voor een leuke verpakking, wellicht een klein cadeautje en een leuke flyer waarop je het adres van je webwinkel nog eens vermeld. Of biedt kortingsvouchers aan om herhaalaankopen te stimuleren.
 5. Service, service, service
  Een mooi product verkopen en netjes afleveren is goed. Je levert echter pas uitstekende service als je shop goed bereikbaar is, vragen snel beantwoord worden, foutjes direct opgepakt worden en er niet moeilijk gedaan wordt over ruilen.
 6. Betalen, geen probleem
  Als bezoeker met een leuke aankoop in het verschiet wil je maar één ding: soepel betalen en snel afronden. Het proces van winkelwagen tot en met ‘bedankt voor uw bestelling’ mag niet langer duren dan twee minuten. Nog te vaak moeten consumenten zich eerst registreren voordat ze kunnen beginnen aan een betaalproces. En kan er slechts gekozen worden uit één betaaloplossing. Bied je klanten diverse betaalmogelijkheden, zorg dat betalen binnen jouw webwinkel geen probleem is.
 7. Wees goed vindbaar
  Met AdWords is het natuurlijk heel simpel om bezoekers als het ware te kopen. Maar er wordt vaak weinig stilgestaan bij het werven van bezoekers via SEO. Goede content en trefwoorden, goed omschreven pagina titels, meta descriptions en specifieke landingspagina’s zijn allemaal erg belangrijk voor het aantrekken van veel kwalitatieve bezoekers.
 8. Meten is weten
  De meeste webshopeigenaren maken gebruik van Google Analytics, maar halen ze hier uit wat er in zit? Maak een dashboard met de meest belangrijke gegevens. Stel ook doelen in binnen Google Analytics, zodat je hierop kan sturen.
  Adverteer je met Google Adwords? Koppel dan Analytics met AdWords en bekijk welke AdWords campagnes de meeste conversies binnenhaalt.

Ervaar het zelf!
Door gebruik te maken van de speciale promotiecode: checklistwebwinkel, kunnen startende webwinkeliers geheel vrijblijvend een eigen webwinkel opstarten. Maak nu nog eens twee maanden extra gratis gebruik van de webwinkel. Hulp nodig? Onze helpdesk helpt je graag op weg om van je webwinkel een succes te maken!

Dit artikel is geschreven door Marloes Smit, Online Marketeer van Starteenwinkel.nl , www.starteenwinkel.nl