Een persbericht, ook wel bekend als een nieuwsbericht, persbericht of een verklaring aan de pers is een pseudo-nieuws verhaal, geschreven in de derde persoon, die probeert aan te tonen aan een redacteur of journalist de nieuwswaarde van een bepaald persoon, evenement, dienst of product . Het is een effectieve promotie tool in de handen van de bedrijven – klein en groot, die een grote rol speelt in het succes van elk bedrijf.

Waarom zou een bedrijf een persbericht publiceren?

De meeste bedrijven gebruiken een persbericht wanneer ze iets willen aankondigen zoals de lancering van nieuwe producten of diensten, geplande evenementen, personeel promoties, prijzen, verkoop prestaties, enz.

Houd er rekening mee dat je doel is het aantrekken gunstige media-aandacht, terwijl de volgende stappen:

Stap 1: Lay-out van het persbericht

  • Titel: Print de woorden “voor onmiddelijke publicatie ‘linksboven in de kantlijn in hoofdletters. Dit laat de verslaggever weten het nieuws is toegestaan voor publicatie op de datum waarop zij ontvangen.
  • Kop: De kop moet pakkend nog informatief. Het is de kop die lezers helpt om te beslissen of ze willen niet verder lezen of.
  • Dateline: De dateline wordt meestal geplaatst ofwel onder de header en voor de kop of aan het begin van het persbericht lichaam, samen met de stad en staat / land.
  • De Persbericht lichaam: Een eerste paragraaf (2-3 zinnen) moeten daadwerkelijk Samengevat het persbericht.
  • De leiding van het persbericht moet antwoord geven op de vragen van wie, wat, waar, wanneer en waarom. De tweede paragraaf moet ingaan op de details. Denk aan de journalist zal willen weten wat uniek is of nieuws over uw verhaal en waarom zij een beroep doen op hun lezers. De volgende punten moeten bevatten meer gedetailleerde belangrijke informatie, en vul het lichaam van de introductie.
  • Boilerplate: De standaardtekst geeft een korte beschrijving over het bedrijf en moet dezelfde blijven op elk persbericht dat u verzendt.

Voeg contactinformatie: Reporters zijn op termijn. Ze hebben geen tijd om te zoeken naar uw contactgegevens als ze behoefte aan meer duidelijkheid of een offerte van jullie. Zij moeten worden besteld als dit, elk op zijn aparte regel: Contact info, contacteer naam, bedrijfsnaam, postadres, telefoon / fax, URL en e-mailadres.
Signaal aan het einde van het persbericht met # # # symbolen, laat de gecentreerde direct onder de laatste regel. Dit is een journalistieke standaard. Als je wilt kunnen vrijkomen, omvat het totale aantal woorden in de pers.

Stap 2: Hoe Persberichten bevorderen:

De beste manier om uw persbericht online te promoten is het gebruik van een online persbericht service. Er zijn verschillende websites die de distributie PR Persbericht inzendingen van bedrijven te accepteren. De populairste Persbericht websites zijn onder andere:

Betaald Persbericht Dienstverlening:

PRWeb: PRWeb, een leider in online nieuws en persbericht distributie. Prijzen voor hun geoptimaliseerde versies is momenteel $ 80 per release voor de Standard-Visiblity (Basic Submission), $ 140 voor Social Media distributie (Basic plus sociale bookmarking links), $ 200 voor SEO Zichtbaarheid (Maakt het mogelijk voor het regelen van ankertekst van links in de release, volgende dag distributie, en geavanceerde SEO statistieken) en $ 360 voor Media Zicht (Gegarandeerd distributie via AP en top Amerikaanse kranten, toevoeging van embedded video)
Business Wire: Business Wire is de toonaangevende bron voor persberichten, foto’s, multimedia en voor de registratie van bedrijven en groepen over de hele wereld. Prijzen voor hun releases geoptimaliseerd is momenteel $ 225 per release met een Business Wire circuit, en 295 dollar bij bestellingen standalone (een gratis lidmaatschap aan Business Wire is vereist).

Free Press Release Dienstverlening:

I-Newswire: i-newswire.com is een gratis persbericht distributiecentrum.
Express Persbericht: EPR Network is een van de oudste en meest vertrouwde PR sites op het web.
Standaard Persbericht (Gratis): Normaal gesproken is het alleen gepubliceerd op de express-press-release, in sommige gevallen op meer sites PR afhankelijk van de kwaliteit van het persbericht.
Aanbevolen Persbericht (Betaald): gepubliceerd nadrukkelijk binnen enkele uren op alle 12-Staat op basis van PR-vestigingen in heel Nederland, op hun EPR Blog Netwerk-en PR-forum een deel van de EPR landelijk netwerk, alsmede op 3rd party sociale media sites.
Check deze pagina voor een uitgebreide lijst van vrije en betaalde Persbericht websites.

Stap 3: Persbericht Publiceer op uw eigen website:

Heeft uw persberichten te publiceren op uw eigen website. Dit maakt het gemakkelijk voor de media-leden toegang tot de informatie, en zal ook worden opgepikt door de zoekmachines, waardoor u meer zichtbaarheid en verkeer op de site.