Sociaal netwerken op mobiele platforms. Als het gaat om nieuwe media ligt daar de belangrijkste ontwikkeling voor komend jaar, meent Raymond Spanjar, mede-oprichter van de populaire sociale netwerksite Hyves.

Om de trend voor te zijn komen Hyves en Apple nog deze week met een programma waarmee iPhone-gebruikers makkelijk hun Hyvespagina en -relaties kunnen onderhouden via hun mobiele telefoon.

,,Een sociaal netwerk komt pas echt tot zijn recht als je het altijd bij je hebt en eigenlijk vooral als je niet achter je pc zit. Al vanaf het begin droomden we daarom van een mobiel sociaal netwerk dat je altijd verbindt met je vrienden”, aldus Spanjar. ,,We zijn erg blij dat de tijd nu rijp lijkt voor een grootschalig mobiel gebruik van sociale netwerken.”

Het programma bevat een adresboek met de contactgegevens van alle Hyvesvrienden. Met een druk op de knop kan de iPhonegebruiker zijn vrienden bellen, mailen, sms’en of een krabbel of privébericht sturen. Daarnaast kunnen foto’s gemaakt met de telefoon makkelijk op de Hyvespagina worden gezet en kunnen Hyvesfoto’s op de iPhone worden bekeken.