Is het jou al opgevallen dat de sociale netwerken eigenlijk zelf stilaan een eigen profiel aan het krijgen zijn? In onze ogen is Facebook voor jongeren die daar een hele vriendenkring opbouwen, en Netlog is hetzelfde maar dan voor de gebruikers in Europa; MySpace is uitgegroeid tot een ontmoetingsplek voor muzikanten; en LinkedIn is meer voor zakelijke contacten: daar zet je je cv neer, en met een beetje geluk word je er zelfs gecontacteerd door een headhunter.

Onlangs heeft LinkedIn ook haar platform opengesteld zodat andere programmeurs toepassingen kunnen schrijven voor dit sociale netwerk. En hiervan zijn nu de eerste resultaten te bewonderen – LinkedIn is daar heel voorzichtig in, en wil niet meteen de gebruikers overdonderen met een rits toepassingen.

In dit artikel bij PC World worden enkele daarvan voorgesteld. Zo is er Google Presentation. Hierbij kan je je PowerPOint presentaties (maar ook een presentatie gemaakt met Google Apps) op je profiel zetten. Wil je iemand deze presentatie laten zien, dan moet je enkel verwijzen naar de unieke link die dan aan deze presentatie gegeven wordt; de bezoeker kan dan op jouw website de presentatie bekijken in een handige diashow.

Met Company Buzz kan je dan weer zien wat er zoal geschreven wordt op het web over jouw bedrijf; de bronnen: wat de andere LinkedIn gebruikers schrijven, maar ook Twitter. Box.net is dan weer een dienst om bestanden online te bewaren en te delen: Word, Excel, PDF, video, enz. Je krijgt hierbij 1 gigabyte opslagruimte gratis.En dan is er ook MyTravel, waarbij getoond wordt waar jij je nu bevindt, en welke reizen je gepland hebt. Je LInkedIn kennissen en contacten kunnen dan zien of jij eventueel op een bepaald moment op een bepaalde locatie zal zijn, om dan elkaar te ontmoeten. Let wel op je privacy!

Kortom: interessante apps die de moeite waard lijken om uit te proberen!