SSL-certificaatMet een SSL certificaat kunnen je klanten op je site beveiligd hun gegevens achterlaten. De gegevens worden dan namelijk versleuteld verstuurd zodat deze niet zijn “af te luisteren”. Tevens weten je klanten dan ook zeker dat ze met jou zaken doen en niet met iemand anders. Met een SSL certificaat straal je extra vertrouwen uit naar je potentiële klanten. Het verhoogt de kans dat bezoekers daadwerkelijk iets bij je kopen! Met het SSL certificaat wijzigt de domeinnaam van http naar https.Bijvoorbeeld:

I.p.v.: https://www.waviation.nl wordt het: https://www.waviation.nl

 

Wat is SSL

SSL staat voor Secure Sockets Layer en zorgt ervoor dat de datastroom tussen de website en de bezoeker niet leesbaar is voor anderen. Vertrouwelijke informatie die klanten naar een website sturen (zoals wachtwoorden, persoonsgegevens of betaalinformatie) kan gestolen worden. Hackers worden steeds slimmer; websites worden gekopieerd waardoor het lijkt dat je op de goede website zit maar in werkelijkheid zit je op een vervalste website waardoor je gevoelige informatie weggeeft aan criminelen. SSL geeft een website identiteit.

Hoe werkt SSL

De data die van de website naar de bezoeker wordt verstuurd en de data die de andere kant op verstuurd wordt, wordt gecodeerd via het zogenaamde SSL-protocol. De sleutel tot het lezen van deze code wordt verstuurd van de server van de website naar de computer van de bezoeker zodra deze twee contact maken. De informatie die vanaf dan heen en weer wordt verstuurd, kan middels de versleuteling (encryptie) alleen worden gedecodeerd door deze twee partijen en niet door een derde.

SSL is verplicht voor iedere webshop!

In Nederland ziet het College Bescherming Persoonsgegevens erop toe dat persoonsgegevens zorvuldig worden gebruikt en beveiligd en dat privacy ook in de toekomst gewaarborgd blijft. Een van de zaken waar webshops zich aan moeten houden is dat persoonsgegevens veilig (dus via een beveiligde SSL verbinding) worden verstuurd. Lees hierover meer in een document dat het CBP heeft gepubliceerd. (zie punt 8.5 op bladzijde 35!). Het niet hebben van een SSL certificaat kan ervoor zorgen dat je een boete krijgt van 4500 euro!

Met SSL wordt je shop beter gevonden in Google

Google beloont websites die hun data beter beveiligen tegen hackers door deze hoger te ranken in zoekresultaten. Het bedrijf wil daarmee stimuleren dat meer websites én webshops gebruik maken van HTTPS en klantgegevens beter versleutelen. (Bron: Emerce, lees hier het hele artikel) De voordelen van SSL

  • De datastroom tussen de website en de bezoeker is goed beschermd en kan niet gelezen worden door derden;
  • Geen browserwaarschuwingen meer bij klanten i.v.m. niet vertrouwd certificaat;
  • Beveiliging zichtbaar voor klanten door groene adresbalk (alleen bij EV-certificaat), de \’s\’ achter http, het slotje in de browser en het logo van het certificaat;
  • Creëert vertrouwen bij klanten: de website is betrouwbaar en de gegevens van de bezoeker worden beschermd;
  • Vertrouwen resulteert in meer verkeer en transacties op de website. Onderzoeken hebben aangetoond dat de aanschaf van een SSL- certificaat kan leiden tot 5% of meer omzetverhoging. Een SSL certificaat kan dus ook worden ingezet als marketinginstrument, want meer websitebezoekers zorgt voor meer transacties en klanten die terugkeren. Dit resulteert in een sterkere merknaam en maakt de investering dus zeker de moeite waard!
  • Voor webshops is SSL niet alleen verplicht maar ook een must!

Er zijn erg veel verschillende soorten SSL certificaten en aanbieders. Wij leveren de certificaten van Comodo. Je kunt kiezen uit 2 verschillende certificaten:

Organization Validation SSL

  • In dit SSL certificaat wordt op basis van de gegevens in de Whois database van de domeinnaam en de KvK gegevens geverifieerd.
  • Gegevens worden versleuteld verstuurd
  • De browser geeft de url neutraal weer.
  • Dit type SSL certificaat wordt het meest door onze klanten gebruikt en kost € 5,00 per maand per shop/domeinnaam.

Extended Validation SSL

In dit SSL certificaat wordt op basis van de gegevens in de Whois, KvK, en een telefoongesprek met bedrijf ter controle of degene die het aangevraagd heeft hiertoe gerechtigd is.
Gegevens worden dan versleuteld verstuurd
De browsers geeft de url groen weer. Dit straalt extra vertrouwen uit en zorgt daarmee voor meer conversie.
Dit type SSL certificaat kost € 15,00 per maand per shop voor 1 domeinnaam.