Voor een optimale externe communicatie met uw verschillende belangengroepen zoals klanten en leveranciers kunt u een online mailing of nieuwsbrief inzetten. Onze speciaal daarvoor ingerichte mailingserver op www.dvbmailings.nl beschikt daarvoor over de volgende functionaliteiten:

Aanmaken van mailgroepen

Door het aanmaken van mailgroepen is het mogelijk om online nieuwsbrieven naar een bepaalde groep te sturen zodat u per groep een andere nieuwsbrief kunt samenstellen.

Mailadressen importeren

Door middel van de importfunctie kunt u bestaande mailadressen bijv. uit uw financieel systeem importeren in het nieuwsbrievensysteem. Later kunt u deze uitbreiden met bijv. een mailgroep of bedrijfsinformatie.

HTML of plain text

Aangezien niet iedere mailclient gebruik maakt van HTML kan een nieuwsbrief niet altijd ‘grafisch’ ontvangen worden. Standaard wordt deze in HTML aangeleverd, maar mocht de mailclient dit niet ondersteunen kunt u per ontvanger instellen dat deze de nieuwsbrief als “plain text” wil ontvangen. De tekst voor in de nieuwsbrief kunt u zelf in een grafische omgeving (zoals MS Word) ingeven, het is dus niet nodig om HTML-codes te gaan gebruiken.

Gebruikersopties

Een nieuwe ontvanger kan zichzelf eventueel via de website aanmelden voor de online nieuwsbrief. Ook kan de ontvanger later zelf aangeven de nieuwsbrief niet meer te willen ontvangen of zijn gegevens aanpassen via een eigen gebruikersnaam en wachtwoord.

Templates

Per nieuwsbrief zijn verschillende vooraf ingestelde templates te gebruiken zodat u voor iedere mailgroep bijv. een eigen template kunt gebruiken.

Uitgebreide rapportages

Per nieuwsbrief en per ontvanger kan gevolgd worden of en hoe vaak de nieuwsbrief bekeken is zodat u aan de hand daarvan kunt bepalen welke doelgroepen en nieuwsbriefsoorten het meest succesvol zijn. Op die manier kunt u het ‘effectieve bereik’ van een nieuwsbrief meten.