Wat is Website Usability?

Website usability is het gebruiksvriendelijk maken van uw website. Bezoekers kunnen hierdoor gemakkelijk vinden waar ze naar op zoek zijn en de geboden informatie sluit aan op hun vragen en behoeften.

Wanneer een bezoeker moeite moet doen om zijn doel te bereiken, is de kans groot dat hij afhaakt en een andere website bezoekt. Bovendien zijn tevreden bezoekers geneigd om vaker terug te komen. Een gebruiksvriendelijke website heeft dus een sterke invloed op het aantal conversies, zoals verkopen of offerte-aanvragen.

Website usability is dan ook een goede aanvulling op zoekmachine marketing: nadat veel bezoekers uw website gevonden hebben, zorgt u er met een goede usability voor dat u ook rendement haalt uit deze bezoeken!

Wat kan ik als bedrijf met Website Usability bereiken?

Het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid wordt vaak ten onrechte gezien als ‘een goede daad’ voor uw bezoekers. Maar tevreden bezoekers leveren simpelweg meer op! Ze kopen meer en komen ook vaker terug voor een vervolgaankoop.

Door uw website op een paar punten aan te passen, zijn al vaak grote verbeteringen in het aantal conversies te bereiken.

Het voordeel van usability is dat het om structurele verbeteringen gaat. Eén goede aanpassing levert continu resultaat op. Bovendien is het resultaat direct te merken.

Door al in de ontwerpfase rekening te houden met usability, kunt u veel kosten besparen. Het kost namelijk meer tijd, geld en moeite om achteraf nog aanpassingen te moeten doen, die u ook gelijk bij de ontwikkeling van de website in had kunnen bouwen. Wacht dus niet met testen en advies totdat de website live is!

Wat houdt de dienst Website Usability in?

Als Website Usability Consultant bekijk ik met u op welke manieren we de website kunnen verbeteren, zodat er meer conversies gerealiseerd worden. Deze adviezen kunnen betrekking hebben op uiteenlopende aspecten van de site, zoals de teksten, beeldmateriaal, het bestelproces, de lay-out en de navigatie.

Voor u als klant levert dit altijd verrassende inzichten op. De eigenaars en ontwikkelaars van een website denken vaak dat dingen logisch zijn, omdat ze zelf de website zo goed kennen en meer ervaring met computers en internet hebben dan de gemiddelde persoon. Maar in praktijk blijkt dit ontzettend tegen te vallen!

Als Usability Consultant houd ik de klant een spiegel voor en ben ik degene die met een ‘frisse blik’ naar de website kan kijken. De mogelijkheden:

  • Usability Analyse
  • Usability Testen
  • Workshop Website Usability

 

Voor welke bedrijven is de dienst Website Usability geschikt?

Website usability is belangrijk voor alle organisaties die een website hebben of bezig zijn er één te ontwikkelen.

Bij grote en complexe websites en bij webshops zijn de grootste rendementen te behalen. Op dit soort sites kan de bezoeker namelijk makkelijk verdwalen in de overdaad aan informatie. Ook kan de opzet van een bestelproces een zeer grote invloed hebben op het aantal verkopen.

Maar of het nu gaat om het verkopen van producten, het aanbieden van diensten of het werven van donateurs door non-profit organisaties: de opzet van iedere website moet goed gefocust zijn op het doel dat de organisatie ermee heeft.

In praktijk blijkt er eigenlijk aan iedere website veel verbeterd te kunnen worden.

Wat zijn de kosten voor Website Usability?

De kosten zijn afhankelijk van het traject. Dit wordt in overleg met u bepaald.